
Es va destacar sempre per la seva bondat i saviesa a l'hora de governar. Segons explica Ovidi a Les Metamorfosis, Pigmalió havia buscat una esposa la bellesa de la qual correspongués amb la seva idea de la dona perfecta. A la fi va decidir que no es casaria i dedicaria tot el seu temps i l'amor que sentia dins seu a la creació de les estàtues més boniques.
Així, va realitzar l'estàtua d'una jove, a la qual va anomenar Galatea, tan perfecta i tan bonica que es va enamorar d'ella perdudament. Va somiar que l'estàtua cobrava vida. Quan va despertar en lloc de l'estàtua es trobava Afrodita, que li va dir "Mereixes la felicitat, una felicitat que tu mateix has plasmat. Aquí tens la reina que has buscat. Estima-la i defensa-la del mal". D'aquesta forma Galatea es va transformar en una dona real.
Bernard Shaw es va inspirar en aquesta història per a escriure la seva gran obra amb un to de feminisme.
A partir d'aquest mite no únicament s'han escrit obres si no a mès en psicologia es coneix com a efecte Pigmalió el fet de com les creences que té una persona poden influir al rendiment d'una altra persona o de si mateix.
I bé açò es tot per hui, una breu explicació sobre l'obra i el seu significat.
Bona tarda!
Elena, l'entrada respon més o menys a tots els punts demanats, si bé sembla una mica caòtica mesclant els apartats. Vigila més el lèxic i l'ortografia i reordena el contingut. Seria convenient que referes tot l'escrit al llarg d'esta setmana.
ResponEliminaNo queda gens estètic presentar-la amb fragments destacats en blanc. Això passa perquè copies textos directament d'altres llocs web o d'una pàgina preescrita per tu. L'única forma de solucionar-ho és escrivint el text íntegrament en el blog, encara que cites literalment altres textos.
Ah, jo canviaria una mica el color de les lletres ja que la lletra negra no es llig bé en fons gris o negre.
ResponElimina